Home Events Teater, kontakt og kommunikasjon

Teater, kontakt og kommunikasjon

Velkommen til et to dagers kurs for deg som har lyst til å utforske bevisst kommunikasjon gjennom teaterets virkemidler, basert på Nonviolent Communication av Marshall B Rosenberg. Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper. Alle er velkomne.

Når:

lørdag 20.1.24, kl 11-17 og søndag 21.1.24, kl 11-17

Hvor:

Retretten, Kristian IV’s gate 13, 1 etasje, Oslo. Rett ved Det norske Teateret. Vi får låne det flotte yogarommet som er der.

Hva:

Gjennom kontaktskapende øvelser og eksempler fra hverdagen, kan du oppleve å forstå deg selv og de rundt deg på en ny og mer innsiktsfull måte. Det kan gi deg mer kraft til å ta valg som blir bra for deg.

Det sitter mye kunnskap i kroppen om hvordan vi har det. Vi henter det fram gjennom bevegelse og aktive øvelser. Med bruk av kroppens ekspressive muligheter kan vi komme i nærmere kontakt med det underbevisste og skape mer bevissthet rundt det abstrakte, gjennom å gi det en form – Dette var sentralt for Augusto Boal som skapte De Undertryktes Teater, som vi også tar inspirasjon fra, for å åpne oss for nye muligheter i tanke og aksjon.

I denne workshopen gjør vi øvelser og rollespill som gir oss en basis for refleksjon i et trygt rom. Det blir både lek og alvor, latter og innsikt, kontakt og konflikt i temaene vi arbeider med.

“Observing itself, the human being perceives what it is, discovers what it is not and imagines what it could become. It perceives where it is and where it is not, and imagines where it could go.”

-Augusto Boal, The Rainbow of Desire, Chapter one: Theatre, the first human invention.

Pris:

kr 2200, kr 2000 for medlemmer av IVK Norge

Påmelding: send en epost til anniken@ivk.no, innen 15.1.24

Betaling på vipps til 97779171, merkes “kurs jan 24”, eller be om faktura.

 

Ta med lunsj, klær til å bevege deg i, og skrivesaker. Det er også mange ulike spisesteder å kjøpe seg lunsj på i nærheten.

Vi serverer kaffe, te og litt snacks.

 

Kort om kursholderne:

Sini Moilanen er scenekunstpedagog, opprinnelig fra Finland. Hun har studert NVC (Nonviolent communication) i to år og deltok på IIT Norge (International Intensive Training in NVC) sommeren 2023.

Anniken Poulsson Beer er utdannet dramapedagog, sertifisert trener i NVC siden 2012. Hun har holdt kurs og foredrag siden 1994. 

 

Date

Jan 20 - 21 2024
Expired!

Time

11:00 am - 5:00 pm
Category