Home Events Empatitrening – Hver tredje mandag i måneden

Empatitrening – Hver tredje mandag i måneden

IVK Norge tilbyr sine medlemmer å møtes på nett for å trene på empati, det å lytte og bli lyttet til.

Ofte blir det brudd i kommunikasjonen, og enda oftere på grunn av misforståelser. Hvis vi er trent opp til å lytte empatisk og klarer å sjekke ut om vi har skjønt hva som foregår i den andre, kan vi også komme dit at vi kan uttrykke oss selv også. Vår erfaring er at det å bli møtt med empati, bli lyttet til og oppleve at noen har forståelse for situasjonen en står i kan bidra til at vi får en dypere innsikt og klarhet av det som er presserende i øyeblikket.

Hva er empati og hva er det ikke
Vi starter kvelden med noen øvelser som viser eksempler på hva empati kan være og hva det ikke er. Vi har også noen lytteøvelser. Deretter går vi i par eller mindre grupper og trener på empati. Det blir også anledning til å gi hverandre feedback for den som ønsker det.

Når vil dette skje?
Hver tredje mandag i måneden (unntatt juli) kl 19-21 Den første timen er en introduksjon til empati, den andre timen er praktisering.

Hvordan blir jeg med?
Du sender en epost til brit@ivk.no og sier at du vil være med, da får du tilsendt lenke til møtet.

For at det skal fungere slik at alle som deltar har felles forståelse av hva empati er, ber vi om at alle som ikke har trent på å lytte empatisk, blir med på en intro før de er med på den praktiske delen. Kanskje har du vært på kurs eller deltatt i en øvegruppe, da kan du selvsagt bli med direkte i den praktiske delen fra kl 20.

Hva sier folk som har vært med på empatikvelder?
Det er gjør godt å bli hørt og kunne få snakke om det som berører meg akkurat nå. Det er verdifullt å få en annens fulle oppmerksomhet, det gir ro og mulighet for å reflektere. Ofte får
jeg en dypere forståelse av situasjonen jeg står og ser lysere på det hele. Det er kunne lytte med full aksept og vite at jeg ikke skal fikse noe er utrolig befriende.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

Jul 15 2024

Location

Via online
Category

Organizer

IVK Norge