Home Events Digital ikkevoldskafé

Digital ikkevoldskafé

Velkommen til årets festsøndag i IVK Norge!
Mellom kl. 11-15 tilbyr vi våre medlemmer og andre som er nysgjerrige til å høre mer om hvordan IVK (ikkevoldskommunikasjon) kan være en støtte i hverdagen.
Vi er nå syv sertifiserte trenere i Norge, og tre registrerte kandidater. Denne søndagen kan du møte noen av disse, når de presenterer et tema de er engasjert i. Vi ønsker å vise mangfold og gi valgfrihet, så vi tilbyr to parallelle sesjoner i hver økt, til sammen seks sesjoner. Arrangementet er gratis.
Digital ikkevoldskafé – oversikt: Kl 11 – 12.30 kan du velge mellom:
Muditadevi B Kjønstad:
Dyade – få kontakt med universell kjærlighet og visdom
Muditadevi inviterer deg til å utforske kjærligheten som lever i oss alle, gjennom dyade som er en parvis meditasjon med ord. Det er en vakker måte å åpne hjertet på og komme i kontakt med kjærligheten inni deg, støttet av en annens stille nærvær.
Ida Rump og Brit Magnell:
Å leve med kroppslig ubehag – fra problem til vekst
Workshoppen springer ut fra egne erfaringer av å leve med kroppslig ubehag. IVK vil være en rød tråd i sesjonen og det vil være flere øvelser og samtaler i par og fellesgruppe. Det vil være individuelle prosesser for å møte og utforske ubehag så vel som å møte det som gir mening og begeistrer oss i livet.
Denne sesjonen er for deg som selv opplever kroppslig ubehag eller kjenner noen som gjør det.
Kl 12.30 – 13.45 kan du møte en av disse:
Trond Ullenes:
Hvordan kan IVK hjelpe oss til å si NEI, TAKK! med glede?Hvordan kan IVK hjelpe oss til å si NEI, TAKK! med glede?
Kanskje du kan kjenne deg igjen i å noen ganger si ja til forespørsler du innerst inne har mest lyst til å si nei til? Eller at du sier nei, og så kjenner du på uro eller tristhet etterpå? Og at det er noen kritiske tanker om deg selv eller andre som kommer til deg når du har sagt nei? Kanskje med ord som “burde” og “skulle” i? I dette kurset reflekterer vi sammen for å se på hvordan vi kan si et fullt ja eller et fullt nei til forespørsler på en måte som øker sjansen for ro, kraft og glede rundt det valget vi tar.
Øyvind Sandve:
Det glemte barnet. Om projisering, tilknytningsstiler, det å være i kontakt med kroppen og ikke flykte opp i hodet.
Mange er redde for sterke følelser. Ubehaget gjør at vi vil ha dem bort. Det er lettere å snakke om følelser, enn å føle dem, men da kan vi gå glipp av en mulighet til å komme nærmere oss selv. Dette blir et slags foredrag og tankesmie om hvordan vi kan bruke IVK til personlig vekst, gjennom å kombinere IVK, tilknytningsteori og pust. Vi blir kjent med vår indre familie (inner educator) og hvordan de i beste mening kan sabotere hverdagen vår, og hvordan vi kan stå imot innebygde overlevelsesmekanismer.
Kl 13.45 – 15 får du valget mellom disse to:
Victoria Østrem Poleo:
«Du skal ha så mange faens slags tusen takk – Giraff som andrespråk»
De fleste av oss er vokst opp med å kommunisere ved hjelp av merkelapper og å legge ansvar for egne reaksjoner på andres atferd. Når vi blir kjent med den ikkevoldelige tilnærmingen kan vi havne i et dilemma – vi vil ikke «være voldelige» og kan kommet il å pakke bort triggere vi ikke liker. På denne uformelle «sjakalkafeen» feirer vi autentisiteten og møtes med en intensjon om å pakke ut noen av våre mest tandre behov.
Anniken Poulsson Beer:
Hva empati er – og hva det ikke er.
For deg som har lyst til å se på vår hverdagskommunikasjon – hva er det vi sier, med de beste intensjoner, som allikevel er med på å skape avstand, og hva kan vi gjøre annerledes for å få mer kontakt.
Påmelding til Brit (brit@ivk.no) innen 12.04.24 klokka 12:00 for lenke til kaféen.
Gi beskjed om hvilken sesjon du vil delta på, slik at du får riktig lenke.
Velkommen! Hilsen styret.

Date

Apr 14 2024
Expired!

Time

11:00 am - 3:00 pm
Category