Om IVK Norge

IVK Norge er en forening som arbeider for å fremme ikkevoldskommunikasjon (IVK) i Norge.

 

IIVK Norge er en frivillig og ideell organisasjon, stiftet i 2007, som arbeider for å fremme ikkevoldskommunikasjon (IVK) i Norge. IVK er også kjent som anerkjennende, kontaktskapende eller empatisk kommunikasjon.

IVK Norge er ledd i en global bevegelse for å bevisstgjøre hvordan kommunikasjon påvirker oss mennesker og hvordan vi kan bruke språket for å fremme bedre relasjoner og mer gledesfylte samfunn, samt hvordan vi kan håndtere konflikter på en fredelig måte.

Vi har hatt prosjektsamarbeid med nordiske søsterorganisasjoner, invitert internasjonalt anerkjente trenere til å holde kurs i Norge og arrangert lokale samlinger.

IVK Norge er en livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig organisasjon.

Den amerikanske psykologen Marshall B. Rosenberg startet denne bevegelsen på 1960-tallet. Center for Nonviolent Communication er bindeledd for medlemsorganisasjoner i over 70 land og har som hovedoppgave å sertifisere trenere, samt arrangere internasjonale samlinger.
Les mer om dette på www.cnvc.org

 

 

Vår visjon

IVK Norge arbeider for konstruktiv konflikthåndtering. Vi stimulerer til økt egenverdi. Vi bidrar til å skape gjensidig forståelse for menneskers behov.

 

 

Norsk IVK Sirkel ble til på Bastøy Fyr i 2007

 

I helgen 19-21 oktober 2007 var IVK-entusiaster samlet på Bastøy fyr for å inspirere hverandre til fremgang i vårt ønske om å lære mer om IVK og gjøre denne filosofien og metoden mer kjent i Norge. Vi valgte organisere oss som sirkel og arbeide innenfor sosiokratisk metode.

Vi ble enige om organisasjonens vedtekter på Glesvær 22. mai. 2009, og registrerte oss i Brønnøysundregistrene under navnet: IVK Norge – Norsk sirkel for Ikkevoldskommunikasjon.

Alle som er interessert i IVK er hjertelig velkommen til å bli med.