Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

IVK: Mer empati i hverdagen

oktober 24

NOK12950

Kursstart 24. oktober 2021

Ikkevoldskommunikasjon (IVK): Mer empati i hverdagen

I dette nettkurset lærer du hvordan du kan bli enda mer bevisst på egen kommunikasjon og hvordan du kan leve et liv med enda mer ærlighet, empati og kontakt – hjemme, på jobben, i møte med det offentlige, med venner og sosialt.

Etter at du er ferdig med dette kurset
– er du mer bevisst på hvordan du kan skape avstand eller kontakt med kommunikasjonen din;

– har du blitt bedre kjent med deg selv og de viktige signalene følelser og behov sender;

– er du deg selv mer bevisst og justerer på holdningene og handlingene dine;

– er du mer bevisst på kritikk og klarer å uttrykke deg uten å dømme;

– vil du i økende grad klare å ta imot ubehagelige budskap uten å la deg påvirke;

– vet du mer om hvordan du håndterer skam, skyld og «dårlig samvittighet»; og

– vil du ha nye verktøy til å ta vare på deg selv og de du er glad i.

Samtidig er jeg sikker på at menneskene rundt deg vil merke at du stråler mer vennlighet og empati.

 

KURSOVERSIKT: 7 MODULER – OG TO NYE BONUSMODULER (NYTT JUNI 2021)

Introduksjon: Slik er kurset planlagt 

Her ser vi på innhold, hvordan læringen struktureres og hvilken støtte du kan få underveis.

Modul 1: Hva er IVK og hva kan IVK bidra med?

I denne første modulen vil du lære mer om hva IVK egentlig er og hvilke situasjoner og utfordringer IVK kan hjelpe deg å håndtere.

Modul 2: Språket som hindrer eller vanskeliggjør kontakt

I modul 2 skal vi se på forskjellige typer kommunikasjon som hindrer kontakt eller bidrar til å eskalere frustrasjon, sinne og konflikt. Her vil du lære å identifisere empatisk kommunikasjon og samtidig lære å uttrykke deg på måter som skaper kontakt.

Modul 3: Verdien av følelser og tanker

I denne modulen skal vi se på det utrolig viktige budskapet følelsene og tankene våre kommer med og hvordan de kan hjelpe oss mot endring. Vi ser også på hvordan tanker oppstår og hvorfor vi så ofte forveksler dem med følelser. Du vil dermed lære å identifisere hva som er følelser og fornemmelser, og hva som egentlig er tanker. Du vil også lære hva følelsene dine forteller deg og dermed bli i økende grad i stand til å komme deg ut av smerte og tristhet og møte dine egne behov – og andres.

Modul 4: Kanskje du vil ha noe du ikke trenger?

I modul 4 skal du lære mer om forskjellen på behov og ønsker og om hvordan vi ofte forveksler de to. Du lærer også at IVK er behovsbasert og at vi slett ikke er avhengige av én type strategi, handling eller løsning for å dekke behovene våre. Med denne modulen håper jeg at du ser friheten gjennom å fokusere på behov og ikke ønsker.

Modul 5: Be om alt du vil ha, og risikér å få det!

I denne modulen skal vi se på at en verden med gjensidig avhengighet mellom mennesker ikke bare er ønskelig, men derimot naturlig. Du lærer å være mer bevisst på det du trenger og hvordan du gir andre muligheten til å bidra til livet ditt, av fri vilje.

 

Modul 6: Hva er empati, og hva er det ikke?

Empati er grunnsteinen i IVK, slik jeg ser det, og derfor også grunnsteinen i nettkurset. I modul 6 skal vi se på en rekke situasjoner der empati forveksles med andre reaksjoner og handlingsmønstre. Du lærer også mer om når empati er nyttig, og når det ikke er det, og hvordan du selv kan uttrykke deg mer empatisk i hverdagen.

Modul 7: Oppsummering og Don’t do this at home!

I den siste modulen tar vi et tilbakeblikk for å reflektere over læringen og konsolidere det som har vært nyttig i nettkurset og det som kan bidra til endring. Hvilke endringer har du allerede kjent på og hvordan kan du ta med deg IVK videre i hverdagen?


BONUS: Modul 8: Skyld, skam og «dårlig samvittighet»

Har du hatt opplevelser med skyld, skam og «dårlig samvittighet»? Det har de fleste av oss. I denne helt nye modulen skal vi utforske og omfavne skylden og skammen og se på måter vi kan kommer oss ut av den, og komme oss videre i livet – med integritet, hevet hode og lettelse.


BONUS: Modul 9: Hvordan bruke øvingsheftet Øve, øve, øve?

I denne helt nye modulen går vi gjennom hele øvingsheftet som du har fått, og ser på forskjellige måter du kan bruke det på for å sikre deg enda mer empati i hverdagen – i flere måneder og år framover…

I hver modul finner du en rekke presentasjoner, videoer og øvelser, slik at du kan gå gjennom modulen i ditt eget tempo og øve mest mulig.

Annenhver søndag kan du delta i et nettmøte, der kursveileder hjelper deg og de andre deltakerne gjennom ukens modul. Der kan du også stille spørsmål, snakke om eksempler fra hverdagen og dele erfaringer med de andre deltakerne. Det blir gjort opptak av noen av nettmøtene og du vil ha tilgang til opptakene, sammen med alt materialet fra modulene i totalt opptil 12 måneder.

 

Kursveileder og tilrettelegger

GertCeville-Danielsen.jpg

 

 

 

 

Gert Skoczowsky-Danielsen er én av bare to sertifiserte IVK-trenere i Norge. Gert har studert, levd og åndet IVK siden 2005 og har i tillegg en mastergrad i internasjonale forhold, fred og konfliktløsning ved Universidad del Salvador i Argentina og utdanning som mekler ved Universidad de Buenos Aires. I 10 år jobbet han for FN i syv land i fire regioner og i 2012 brukte han IVK aktivt da han ble kidnappet av en stamme i Jemen. Han har holdt kurs i IVK, konflikthåndtering og tverrkulturell forståelse på fire språk for mange hundre mennesker verden over, og i 2005 fikk han to stipender av IVKs grunnlegger, Marshall Rosenberg, som han trente med og lærte av i 24 dager. Som sertifisert IVK-trener har Gert mer enn 70 dagers opplæring bak seg. Han har øvd i mer enn 14 år og kombinerer humor med ro.

 

 

Hva sier andre om Gert og kursene hans?
Anna Svele Collard.jpg

 

 

 

 

 

“Gert hadde en tilstedeværelse og framtoning som skapte tillit og engasjement. Det var stor takhøyde og rom for alle følelser. Jeg er takknemlig for all innsikt og støtte som jeg fikk på kurset.”

– Anna Svele Collard, Nesodden

Prisen på kurset inkluderer:

  • 9 moduler med presentasjoner, videoer og øvelser – og med tilgang til syv moduler allerede i dag!
  • 6 nettmøter annenhver uke – på direkten – med veiledning, øvelser og spørsmål og svar
  • Tilgang til kursportalen i tolv måneder
  • Masse læring, fellesskap, glede, inspirasjon og mening!

 

FOR FØRSTE GANG: BONUSER TIL EN VERDI AV KR 2 900!

I tillegg, ved å bestille nå, får du

  • Medlemskap i en lukket Facebook-gruppe med veiledning, inspirasjon og svar på dine spørsmål (verdi kr 1 800)
  • Helt nytt øvingsmateriell på norsk i farger – fritt tilsendt i posten! (Verdi kr 400)
  • Kommunikasjonsverktøyet Skyldfri sone – et brettspill for konflikthåndtering og forsoning for barn, unge og voksne – fritt tilsendt! (Verdi kr 400)
  • Sett med kort om følelser og behov (helt nytt på norsk!) – fritt tilsendt! (Verdi kr 300)

Sted

Online